logo PCQ Beachteam

NIEUWS

Nieuwsberichten 2016

Afgelopen PCQ beach seizoen

Belevenissen in augustus

Als we dit bericht schrijven is de molen van het zaalvolleybal al weer flink aan het draaien, weinig tijd dus om even op het PCQ beach seizoen terug te blikken, en toch moeten we hier even bij stilstaan.

Ons seizoen was net als het vorige gekruid met enorm mooie resultaten, tornooiwinsten en eindeloze finaleplaatsen in een reeks tornooien doorheen Vlaanderen. Als we een trofeeënkast zouden hebben hadden we waarschijnlijk al dienen uit te kijken naar een upgrade/ uitbreiding. Kunnen we hier een paar highlights uitkiezen? Eigenlijk niet, want ieder duo had wel resultaten om fier op te zijn en maakte vooruitgang.

Heel interessant was het zien groeien van teams die ook al vorig jaar samen speelden, opmerkelijk hoe dit gegeven zijn vruchten afwerpt. Mooi voorbeeld hiervan Jodi en Lotte en zeker ook Laura en Jade die beduidend meer maturiteit en kwaliteit als duo hadden dit jaar. Ons oudste actieve duo Lina en Justine, onze oudjes :), speelden dit jaar niet zoveel samen maar telkens dit wel kon was het duidelijk te zien dat ze elkaar blindelings vinden en dat de kwaliteit al flink gerijpt is. Onze Nieuw gevormde duo's kunnen hopelijk volgend jaar opnieuw samen spelen en zo onze stelling hier bevestigen dat de kwaliteit in de herhaling stukken hoger ligt.

We hebben dit jaar met verschillende teams naast onze inzet in de jeugdreeksen ook veel ervaring in de volwassenen tornooien opgedaan, we ontgroeiden eigenlijk moeiteloos onze U 17, U19 reeksen bij de dames en heren tornooien. Aan ons om er over na te denken om misschien nog een stapje hoger te mikken. Dit zijn plannen die we zorgvuldig voorbereiden naast de accommodatie waar er ook goede ideeën zijn die nog een praktische invulling en uiteraard het nodige werk zullen vragen. Verder willen we ook trouw blijven aan onze jeugdopleiding en zullen er denkelijk nieuwe teams bij de U13/ U15 kunnen gevormd worden.

We willen ook eenieder bedanken die zich op eender welke manier heeft nuttig gemaakt binnen de PCQ familie, we denken en hopen dat de vele leuke momenten ook vele nieuwe vriendschappen heeft gesmeed en daar zijn we uiteraard ook heel blij mee !

Beste groeten en tot heel binnenkort.

PCQ belevenissen in juni

Belevenissen in juni

Een zware examenperiode, dus regelmatig geen trainingen omwille van - wij willen ook op school goed scoren - maar toch ook extra trainingssessies op vrijdagavond om even te ontstressen ( moeten we onthouden & plannen volgend seizoen ). Einde maand toch nog een aantal tornooien, oa : Brussel en Sint-Niklaas en ook goeie resultaten, oef we zijn het dus nog niet verleerd. De reeksen overleven wordt als normaal beschouwd, halve finales kijkt niemand van op en als we finale spelen wordt die aangevat met de overtuiging dat we die ook kunnen winnen.
Onze jongens duos blijven in het meisjes geweld wat achter, deze week was er niemand op training van de boys ( Jarne was wel op volleykamp in Roeselare en Florian ziek )
Bij de meisjes zal Lina maatje Justine heel Juli moeten missen wegens een Afrika trip, ze zoekt oplossingen met verschillende partners, maar dat de routine van lang samen te spelen loont zien we met Laura en Jade die hun 3 e zomer samen spelen en de finaleplaatsen en tornooiwinsten nu opstapelen met oa. een 2de plaats in Sint-Niklaas en ook nog eens winst bij de u17/19 te Aalst.

De zusjes van Maercke en Hannah & Rebecca timmeren aan de spreekwoordelijke weg, Jodi en Lotte haalden in hun 2de jaar ook al sterke resultaten maar hebben nu ook iets minder speelgelegenheid samen omwille van verlofplannen. Tessa en Lien hebben potentieel maar hebben ook meer trainingstijd en tornooien nodig om successen te kunnen vieren.

Juli wordt een goed gevulde maand, veel trainen, veel spelen en hopelijk het zomerse weer dat nu eindelijk van de partij zal zijn. PCQ rules ! Hopelijk met veel sportief plezier en hoogstaand beachvolley.

PCQ openingsweekend 4/5 tot 8/5

Openingsweekend Brussel

De weergoden waren ons meteen gunstig gestemd op ons - joepie, we maken de brug - weekend dat we hadden uitgekozen om officieel van start te gaan. Termen als zonovergoten en tropische omstandigheden waren geen superlatieven maar realistische omschrijvingen van de 4 dagen die we min of meer volledig met PCQ meemaakten.
Het begon reeds woensdag met een training in de namiddag voor bijna de hele groep en een Barbecue( thxs aan onze eigen sergio & Jeroen achter het bbq formuis ) later op de avond waar er ongeveer 50 leden en sympathisanten aanwezig waren en waar we ook de nieuwe uitrusting met Etixx als sponsor en Zeus als kledingspartner aan de leden konden bezorgen. Meteen tijd om een aantal ploegfoto's te nemen en de nieuwe leden de gelegenheid te geven om elkaar uitgebreid te leren kennen.
Op donderdag morgen vliegensvlug naar Brussel, het terkamerenbos, om alles klaar te maken voor ons eigen eerste officieel georganiseerd tornooi onder PCQ vlag. Met steun van de Brabantse beach organisatie konden we een foutloze opstart maken van het tornooi op de eerste dag met divisie en provinciale heren en dames reeksen. Meteen een hoog niveau dus en we hadden ook in 3 reeksen vertegenwoordigers die beslist hadden om geen meelopers functie te vervullen. Rebecca en Hannah traden voor de eerste keer aan in de divisie dames en konden een zeer leerrijk tornooi afwerken. Een ander nieuw duo trad aan bij de provinciale dames , Tessa en Lien konden proeven van het echte zand werk met enige stress maar met de wetenschap achteraf dat ze hier zeker hun " mannetje " gaan kunnen staan. Bij de heren provinciale hadden we een ander nieuw duo met Florian en Yens, ook zij werden een hele ervaring rijker en speelden mooie wedstrijden. Verder traden ook Laure en Jade, Lotte en Jodi en Justine en Lina aan bij de provinciale dames en Jarne en Niels bij de provinciale heren. Zij zijn allen geen beginnelingen als duo en dit bleek meteen uit de goede resultaten en mooie wedstrijden waar telkens de nodige spanning aanwezig was. We haalden zelfs bij beide reeksen de finale en ...wonnen die meteen. Zowel Jarne/Niels als Justine/Lina mochten tegen zeer ervaren teams na een lange strijd de overwinning vieren. Kippenvel momenten op een zwoele donderdag namiddag in terkamerenbos, PCQ rules :).

Vrijdagmorgen en met een 2de lange dag in het verschiet waren we al ( weeral ) vroeg aanwezig om de competitie ditmaal voor de jeugdreeksen U13, U15 en U17 te begeleiden. De hulp van de Brabantse beachcommisie was niet meer nodig om een vlekkeloos georganiseerd parkoers te lopen. Onze voorzitter, tornooileider, duivel doet al Steven en onze secretaris en grote bezieler achter dit grote event, Lieven konden met trots toezien ( en vooral ook veel werken en regelen - non madame, il n'y a pas des toilettes ici... ) hoe ook deze 2de dag een sportief succes werd. Dirk stond net als donderdag bijna de hele dag achter de tapkraan en zorgde ervoor dat dorstigen laven , een werk van barmhartigheid, zeer goed werd opgevolgd! Bij de U17/ U19 meisjes waren er 5 duo's ingeschreven, 4 van PCQ en één Rotselaars duo dat onze armada waarschijnlijk niet meer zal vergeten. Het werd een PCQ onderonsje met een zéér spannende strijd tussen de 4 teams die werkelijk zeer dicht bij elkaar eindigden. Laura en Jade werden uiteindelijk geklopt met een zero,zero,zero,zero,zero,zero,zero,zero, klein verschilletje na de komma ( Steven had én kennis van het reglement én veel rekenwerk nodig )en dit verschil was er eveneens tussen hun en Lotte en Jodi en Tessa en Lien. Justine en Lina dus meteen voor de 2de dag op rij winnaar in Brussel. Ook onze U13 meisjes van Volley Opwijk waren met 3 duo's aanwezig! Annelore en Fien, Charlotte en Nele en Wanne met Lisa konden genieten van hun eerste officiële beachvolley wedstrijden.

We moeten zeker nog vermelden dat tal van onze leden en familieleden van leden de hele zaterdag in de broeiende hitte kwamen helpen op de kwalificaties van het Belgium Beach tornooi dat ook op deze locatie werd gespeeld, een welgemeende DANK U !

Nieuwsberichten 2015

Lina en Justine Vlaams Kampioen U 15 !

Lina en Justine

Het weekend 25 en 26/7 was sinds de verkregen selectie voor Vlaams - Brabant na de winst en finaleplaats te Leuven met rode stip in de agenda gekomen voor 3 PCQ Duo's. Jarne en gelegenheidspartner Toon waren in Leuven 3de's geworden hetgeen volstond voor een selectie en Emma en Rebecca hadden in de finale gewonnen tegen Lina en Justine wat beide duo's ook een rechtstreekse selectie voor Maaseik opleverde. Rebecca vertrok met verlof en hierdoor kwam Laura in haar plaats om duo te vormen met Emma.
Zaterdag tornooi voor de jongens en Jarne en Toon deden het super tot een kwetsuur van Toon een einde maakte aan hun verhaal, jammer want het podium was haalbaar geweest.
Op zondag stonden onze 2 meisjes duo's paraat, het weer in Maaseik was schitterend en de moraal eveneens. Zowel Emma/Laura als Lina/Justine wonnen hun reeks ( 4 reeksen / 3 ploegen ) hetgeen het beste deed verhopen voor het vervolg van de dag.

De volgende wedstrijd was meteen beslissend voor een plaats bij de eerste of de laatste 4. Emma/Laura werden heel nipt in een spannende wedstrijd met 2 puntjes verslagen waardoor zij uiteindelijk 7de gingen eindigen.
Lina en Justine bleven verder gaan op kruissnelheid met telkens een overtuigende winst, ook tegen de plaatselijke favorieten in de halve finale werd er geen twijfel gelaten met een eerste setwinst van 9/21. Finale dan en was het weer gaandeweg verslechterd dit was niet het geval met de kwaliteit van ons L/J duo. Weer overtuigende winst daarin en jawel Vlaams Kampioen U 15, men zegge het voort... . We kunnen met deze afsluiter van ons 2de beach seizoen absoluut tevreden zijn en spreken van een boerejaar want Jora en Delphine waren op zaterdag ook al zeker geworden van eindwinst bij het seniorendames kampioenschap in Oost- Vlaanderen.

De prestaties & resultaten van onze verschillende duo's

Duo's

Na ons eerste verslag van de traditionele opener in de Blaarsmeersen was het hoog tijd om een update te maken over de prestaties & resultaten van onze verschillende duo's. Een echte prijzenkast hebben we gelukkig niet want ze was veel te klein geweest om alle trofeeen in op te bergen.

Waar waren we alweer overal aan het beachen ? In Oudenaarde, Zele, Gent( Sint-Pieters ), Temse, Aalst, Sint- Niklaas, Zellik, Zeebrugge, Gavere en recent ( ook vandaag nog ) in Leuven. Een zanderig parcours in hoofdzakelijk Oost-Vlaanderen met enkele kust en Brabantse uitschieters en volgend weekend ook een Limburgse trip naar Maaseik voor enkele duo's.

Zeker ook te vermelden is onze trainingslocatie in Lebbeke die een voltreffer bleek te worden met voldoende ruimte, mogelijkheden tot douche en een terras met verfrissingen voor de chauffeurs.

Geen verhaal hier met alle details van ieder vast of gelegenheids duo, de resultaten geven aan dat we mede het beach gebeuren voor de jeugd minstens mee op de kaart plaatsen. Het is wachten op initiatieven van andere op te richten teams die ook willen investeren in jeugdbeach. We zijn er zeker van dat er verschillende van onze duo's de toekomst bij de senioren zullen mee bepalen of nu reeds doen.
Het is voornamelijk het resultaat van hun talent en complementariteit dat Delphine en Jora nu reeds bij dames A aan de leiding staan met tornooiwinst in Oudenaarde en Zeebrugge naast de finale plaats in Aalst. Als 15 jarigen spelen en winnen ze regelmatig tegen dames waar we uit beleefdheidsredenen de leeftijd reeds niet meer mogen vragen. Zou het algemene niveau niet hoger liggen moesten al deze duo's ook al op cadetten leeftijd gestart zijn ? Laat ons wat dit betreft even naar onze noorderburen kijken, ja de Hollanders staan enkele stappen verder wat dit betreft.

Verschillende van onze andere duo's bij de meisjes traden ook al aan bij de dames reeks : Lina/Justine, Lina/ Laura, Laura/ Jade en Emma/ Rebecca hadden wisselend sukses en deden veel ervaring op. De logische stap zullen zij volgend seizoen zetten met een algemene deelname in de hoogste reeks.

Onze Jongens hebben traditioneel niet zoveel gelegenheid om goed bezette jeugd tornooien te spelen. Niels en Sasha bewezen hun waarde met een finaleplaats te Gent Sint- Pieters. Voor de jongens jeugd moet we andere alternatieven zoeken om meer spelgelegenheid te krijgen. Anderzijds kunnen ze volgend jaar misschien ook hun debuut in de goed bezette seniors groep maken zoals Jarne en Florian dit ook deden dit jaar. Voor hun een leerproces met toch een duidelijke progressie, kwartfinale te Aalst en voor Jarne een mooi sluitstuk na de halve finaleplaats te Leuven geselecteerd door provincie Brabant voor het kampioenschap in Maaseik.

De meisjes die in de U17/ U19 in de voorbije tornooien aantraden grossierden in de finaleplaaten en konden verschillende hoofdprijzen meenemen. Een halve finale voor Lina/Justine en een finaleplaats voor Laura/ Jade in Gent, finale voor Lina/Justine te Aalst, Finale tussen Lina/Justine en Emma/Rebecca met winst voor Lina/Justine in Sint- Niklaas, tornooiwinst voor Delphine en Jora in Gavere en halve finale daar voor Rebecca/Emma en Lina/Justine, in Leuven finale tussen Lina/Justine en Rebecca/Emma met winst voor Rebecca en Emma. Deze finaleplaats gaf beide duo's recht op een ticket voor Maaseik via een Brabantse selectie. Laura zal daar Rebecca die met verlof is vervangen. Lotte en Jodi trainden en speelden dit jaar voor de eerste keer mee en zij zullen merken dat deze ervaring hun volgend seizoen zal toelaten om sterke resultaten te behalen.

We kunnen ons dus opmaken voor de bijna laatste tornooien van dit seizoen met nog trainingen tot eind juli en dan kan iedereen terug naar hun respectievelijke clubs uitzwerven om aan de zaalcompetitie voorbereiding te starten.

1ste tornooi 2015 - de Blaarmeersen Gent

Justine en Lina

Het eerste weekend van mei was het eerste beachtornooi nabij de Blaarsmeersen op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei. Alvast een heleboel duo's aan de slag in bijna alle reeksen verspreid over de 2 dagen en het regende ( figuurlijk ) ereplaatsen voor onze toppers. De weergoden waren ons ook gunstig gezind, de 2 dagen bleven in tegenstelling tot vorig jaar zonder regen. Vrijdag waren Jora en Delphine aan de slag bij dames A en zij brachten het tot de kwartfinale. Bij dames B waren we met 3 duo's aan de slag met Laura/Jade, Emma/Rebecca en Lina/Justine en bij de jongens speelden Jarne en Florian bij heren A. Zoals gezegd allen mooie ereplaatsen en Lina en Justine konden meteen hun eerste tornooiwinst noteren.
Zaterdag waren er ook nog verschillende duo's bij de jeugd aanwezig ; Jarne en Sasha bij de U17/U19 jongens en Emma/Rebecca, Laura /Jade en Jodi/Lotte bij de U17/U19 meisjes. Ondertussen zijn ook de trainingen opgestart op onze 2 terreinen in Lebbeke.

Nieuwsberichten 2014

Beach finale Knokke-Heist

Groepsfoto

Ons al zeer geslaagd eerste seizoen krijgt voor PCQ nog een onverwacht extraatje als we het nieuws krijgen te mogen deelnemen aan de finales van de Vlaamse jeugdkampioenschappen aan de kust dankzij het resultaat dat Lina en Justine haalden in het Oost-Vlaamse circuit. In dat circuit werd het voor hun telkens minstens halve finale en de curve was stijgend want hun grootste opponenten Nel & Hester werden in het laatste tornooi verslagen wat hun tornooizeges op 2 bracht. Ook al onze andere teams deden het uitstekend. Laura met Rebecca ook altijd goed voor minstens halve finale konden niet altijd samen spelen omwille van verschillende redenen, Delphine en Jora deden het meer dan voortreffelijk in de hogere U 17 reeks met oa. tornooiwinst in Oudenaarde tegen meisjes die veelal effectief een stuk ouder waren dan zij. Ook onze super invaller Jade die paraat stond om iedere afwezigheid op te vangen en telkens met de gelegenheidspartner een goed resultaat haalde kan terugblikken op een goed seizoen. Onze oudste " meisjes " Julie en Manon hadden nog meer succes. Dankzij hun selectie voor de Vlaamse selectie gingen hun trainingsuren en stagedagen gevoelig de hoogte in en deze inspanningen resulteerden op het Belgisch kampioenschap te Maaseik in een Gouden en een zilveren medaille - dus Belgisch en vice kampioen in de U18.
Onze jongens hadden vooral pech dit jaar met allerlei kwetsuren waarin vooral Lennert met knieproblemen eigenlijk nooit op dreef kon geraken. Ongunstige weersomstandigheden speelden ook vooral de jongens parten ( remember eerste tornooi op de Blaasmeersen ) en het aantal ploegen op de tornooien was eigenlijk ook veel te beperkt om veel ervaring met verschillende tegenstanders te kunnen opdoen.

Terug naar de extra bonus waar we door de onverwachte kans plots vaststelden dat we door het op verlof zijn van Justine geen partner voor Lina konden vinden binnen eigen rangen. Iedereen met verlof of al andere zaken voorzien.... Dan maar extern gezocht en het moest uiteraard gezien het kampioenschap niet zomaar iemand zijn maar wel degelijk een topspeelster die onze verdiende ranking ook perfect kon verdedigen. We vonden die bij Yente van VDK, technisch goed, een perfecte fighting spirit en altijd klaar om de partner positief te stimuleren.

Als we kort het tornooi verloop beschouwen dan kunnen we minstens zeggen dat er naar de organisatie toe er nog ruimte voor verbetering is en dan bedoelen we dit in de meest ruime zin. S'morgens horen dat je niet bij de U 14 mag aantreden gezien geboren in 2000, discussie alom, uiteindelijk toch mogen de reeksen spelen, klaar zijn om de kruisfinales te spelen ( = goed bezig ) en dan gediskwalificeerd worden door de terugkomende argumentatie U14 of niet. Dit soort zinloze discussies kan je allen maar oplossen door een duidelijke reglementering VOORAF en door een goed werkende overkoepelende organisatie. Het mag duidelijk gesteld worden dat het Beach gebeuren nog niet in dit stadium is geraakt.
Gelukkig viel het weer mee met een stralende zon en waren de meisjes weer enkele ervaringen rijker. Dat een van die ervaringen was dat ze leerden hoe men hier problemen oplost, à la Belge, is vervelend, maar kan uiteindelijk de algemene positieve indruk van ons eerste beachjaar niet wegnemen. Bedankt iedereen voor de inzet, we gaan ons nu beraden over het volgende jaar waar we hopelijk opnieuw met een even sterk team kunnen aantreden.

KOVV tornooi te Aalst

Een zich af en toe verschuilende zon 's morgens, een stralende bol in de namiddag, een licht briesje en 4 beachterreinen, kortom de perfecte setting voor een leuke sportieve dag met onze beach duo's.
Manon was er als gelegenheidspartner van Margot. Vaste teammaat Julie had op een vorig tornooi een enkelblessure gewonnen en onze M & M sjes konden in de voormiddag samen met Jora en Delphine aantreden in de U 17/U 19. Dat was althans het plan; Delphine kon enkel haar hoofd draaien als heel het lichaam meeging; niet dus. De hoop op verbetering na enige opwarming en massage bleek ijdel en Justine kon dankzij taximan Steven (waarvoor eeuwige dank) al snel voor vervanging komen zorgen. 2 gelegenheidsduo's dus maar geen paniek, de kwaliteit was er wel degelijk en Jora/ Justine kaapten de 5de plaats weg en M&M verloren nipt de halve finale om dan overtuigend de derde plaats en onze eerste podiumplaats van de dag weg te kapen.

11 ploegen bij de U15 meisjes en 5 teams bij de U15 jongens in de namiddag met 2 teams bij de meisjes en 1 bij de jongens in de kleuren van PCQ.

Jarne kon eindelijk eens aantreden, niet met Lennert, de vaste partner, want die sukkelt nog met kniepijn, maar wel met Niels, die normaal ging spelen met Sasha. Volg je nog ? Sasha had vorig weekend na onverwacht bezoek van een hond uit de buurt enkele hechtingen in zijn voet gekregen en was niet in playmodus. Ook een gelegenheidsduo dus en de podiumplaats die uit de brand werd gesleept was dus dik in orde.

Laura/Rebecca en Lina/Justine konden wel met de vaste partner aantreden en dit liep uitstekend. Laura en Rebecca waren nog aarzelend gestart na een eerste partij tegen de winnaars van Gent, die iets te sterk bleken te zijn. Nadien werd de tegenstand telkens zwakker gevonden en wat we tot nu nog niet hadden gehad, kwam eraan, met een halve finale tegen Lina en Justine. L&J waren als een wervelwind gestart, ( Justine was dan ook al een tijdje bezig) en de partijen tot aan de halve finale werden probleemloos gewonnen. In die halve finale bleek dat onze duo's sterk aan mekaar gewaagd zijn. 10-10 en 15-16 waren tussenstanden en de punten werden niet met reeksjes gemaakt; voor elk punt diende er gevochten te worden. Mooi volleybal, met al een duidelijk merkbare progressie tegenover het seizoensbegin, kon de toeschouwers bekoren en pas na die 15-16 konden L&J een klein kloofje slaan dat hun toeliet om de finale te spelen.
Laura en Rebecca konden een grote voorsprong in de strijd voor de derde plaats niet vasthouden en werden vierde. L&J waren voortdurend op achtervolgen aangewezen in de finale tegen alweer de gentwinnaars en een late remonte bleek niet genoeg om alsnog te winnen. 2de en 4de plaats dus; daarmee kunnen we dik tevreden zijn.

KOVV tornooi te Oudenaarde

Groepsfoto

29 mei en meteen het 2de KOVV tornooi dat doorgaat in Oudenaarde. 3 van onze duo's staan vandaag paraat; Laura & Rebecca en Justine & Jade bij de U 15, Delphine & Jora bij de U17/U19 reeks. Jade is Lina komen vervangen die nog niet hersteld is van een schouderblessure.
Voor Laura en Rebecca begint het tornooi meteen loodzwaar tegen de winnaars van het eerste tornooi. Ze moeten elkaar nog wat zoeken en eens dit een feit is, is de achterstand reeds te groot om nog aanspraak te kunnen maken op winst. In hun 2de wedstrijd is er duidelijk beterschap en wordt er vlot gewonnen; de derde partij erg nipt verloren. In de kwartfinale komen ze opnieuw uit tegen ... de tegenstanders uit hun eerste partij. Meer gefocust nu, beginnen ze aan de partij en het wordt een zeer spannende match met mooi volleybal waar enkele details over winst en verlies beslissen. Het wordt uiteindelijk nipt verlies. Jammer, maar een degelijk tornooi zal worden onthouden.
Justine en Jade maken meteen duidelijk wie de sterkste is in hun kwalificatie reeks. Autoritair winnen ze elke partij en ook in de kruisfinales zijn ze telkens de betere ploeg. Finale en ook hier geen pardon. Het is wel spannend, maar een betere aanvalskracht van ons duo beslist over de partij met 21/14. Game, set en tornooiwinst (Justine was in de voormiddag ook nog even enkele tennismatchen gaan winnen). Proficiat !!

Mogelijks nog een sterkere prestatie van ons duo Delphine / Jora, zoals de anderen vandaag van fabricatiejaar 2000 maar ingeschreven in de reeks U17/U19 met dus meisjes die gemiddeld 1 à 2 jaar ouder zijn. Ze beginnen met een verlies tegen een sterk duo waar ze teveel aanvalsfouten maken om aanspraak te kunnen maken op winst. Deze fout wordt niet meer herhaald in de volgende partijen. Telkens doordacht en technisch en tactisch sterk acterend laat hun uiteindelijk in de finale belanden. Een gelijk opgaande strijd met erg sterk verdedigend werk waarin ze lang op achterstand staan, maar via een sterke eindspurt kunnen ze voor een 2de PCQ eindzege van de dag zorgen. 2 reeksen en 2 gewonnen finales, moet er nog zand zijn ???

1ste tornooi - de Blaarmeersen Gent

Foto startdag

Ons eerste tornooi op 1 mei onder de PCQ vlag, mét de nieuwe uitrusting, met zon, een strand, water en regen ...! Ik zoek wat er nog ontbrak. We hebben nu een geweldige ervaring opgedaan om de komende tornooien nog beter georganiseerd én op alles voorzien door te komen. Ik ga naar een beachtornooi en wat heb ik nog meer nodig om alle eventualiteiten te beheersen : PCQ tent - de place to be voor onze teams, rust en schuilpauze, bron van eten en drank; de PCQ paraplu, voor diegenen die niet meer kunnen schuilen onder de tent; verder : de PCQ frigobox (drank & eten), de PCQ regenvest (voor als de jongens beginnen), de PCQ zonnecrème, de PCQ aperitief cava, de PCQ nieuwe sponsors om onze organisatie te kunnen beheersen zodat onze PCQ gasten een VIP behandeling krijgen.

Was er ook volleybal vandaag ? Jazeker, met 5 teams ingeschreven : Delphine en Jora die hun U15 inschrijving naar de dames B reeks omwisselden, Laura, vandaag voor de gelegenheid met Jade, Lina en Justine bij de meisjes en Niels en Sasha en Jarne en Lennert bij de jongens.
De meisjes deden het voor hun eerste tornooi meteen schitterend : Justine/Lina eindigden op een derde en Laura/Jade op een tweede plaats. Delphine en Jora waren op weg naar een finaleplaats toen de regen een einde aan het spelplezier maakte.
De jongens hadden veel pech : Niels en Saha konden nog 1 halve wedstrijd spelen (stand 16/15) alvorens de hemelsluizen zich massaal openden; Jarne en Lennert hadden zelfs dit geluk niet en moesten zonder 1 wedstrijd te hebben gespeeld huiswaarts keren. De organisatie beloofde een inhaaltornooi voor deze tegenslag. Ze zullen ons snel leren kennen op de tornooien : kwaliteit op het terrein en ambiance er naast, kortom de perfecte zomermix.

Startdag PCQ Beachteam De Haan 21/04/2014

Foto startdag

De maandag van het paasweekend ging onze startdag worden. Verschillende eerdere pogingen om de hele bende bij elkaar te krijgen, of toch zoveel mogelijk, waren nog niet erg succesvol geweest, maar nu wel. Manon, Julie en Delphine moesten het feestje missen, maar de rest was paraat. Samenkomst aan de kerk, kwestie van veel parking te hebben. Iedereen was goed op tijd en dus allen direct door naar het strand waar voorzitter Steven zijn tweede functie (supervisor beachmateriaal) met de meeste brio al had vervuld : de plaatsing van een super-de-luxe terrein met flashy net en perfecte terreinafbakening. Direct aan het werk met eerst een fotoshoot en nadien opwarming en training tot de middag. De zon, de wind en het zand bleken meteen geduchte tegenstanders te zijn. De timing van het zaalgebeuren was weg, het zand loodzwaar en de wind stuurde onze nieuwe gala ballen op de plaatsen waar we ze het liefst niet hadden. Niet geklaagd echter, al snel werd er gecompenseerd in timing, de wind beter ingeschat en het reserve aan zaalconditie aangesproken. Tegen de middag speelde iedereen al of er reeds een jarenlange routine was.
Jarne kreeg toen een beetje honger en zijn vraag van "waar blijft dat middagmaal" werkte uitnodigend op de anderen hun idee van uitgehongerd te zijn. Gelukkig was de redding nabij en dat het middag eten gesmaakt heeft, daar twijfelt niemand aan.
Na de 5 minuten durende siësta terug actie : nog enkele oefeningen en nadien wedstrijd in tornooivorm van onze duo's.
De tegenstanders zullen van goed kaliber moeten zijn om onze teams te verrassen, dat was de conclusie na de 2de trainingssessie die we stopten omstreeks 16 uur.
Moe maar voldaan en genoten van de prachtige zon, het gezelschap en het spelplezier konden we samen in de file gaan genieten van de trip naar huis. Volgende afspraak voor 5 duo's in Gent op 1 mei, misschien reeds met onze splinternieuwe uitrusting!